Tervetuloa Yykeänvuonolle

© Jan R Olsen
Birdseye view of Lyngseidet towards Kjosen
© Petr Pavlicek
Snow peaked mountains and autumn foliage by fjord shore

 

 

Kesäloma Pohjois-Norjassa alkaa tästä! Suomeen rajoittuva Lyngenfjordin laaja alue tarjoaa vaihtelevia vuonomaisemia ja vuoristoa, jokilaaksoja ja satoja jäätiköitä. Älä käytä lomaasi automatkoihin, lomaile rauhassa Pohjois-Norjan monipuolisimmalla vuonolla.  

Lyngenfjordin alueella on kuljettu Suomesta jo vuosisatoja ja siksi aluetta kutsutaan myös Yykeänvuonoksi. Varhaisten muuttajien perintönä seudulla törmäät yhä moniin suomen- tai oikeammin kveeninkielisiin paikannimiin, kuten Yykeänperä, Olmavakka, Pirttivaara tai Kariniemi.  

Suomalaisia on alueelle vetänyt erityisesti kalastus Lyngenvuonolla ja huimat Lyngenin Alppien maisemat. Lohikalastus Pohjois-Norjassa on jokaisen kalastajan koettava ainakin kerran elämässään!  Satunnaisenkin kalastajan kannattaa kokeilla onneaan vuonon rannalla.

Lyngenin Alppien merkityt retkeilyreitit, Reisan kansallispuiston jokiveneretki ja opastetut merisafarit tarjoavat tekemistä useammalle päivälle. Yykeänvuonon vaellusreitit, maastopyöräilyreitit ja luontokohteet tarjovat kattavan valikoiman kesäaktiviteettejä, olitpa liikkeellä pienten lasten kanssa tai himoharrastajien porukalla. Täältä pääset päiväretkelle Haltin huipulle ja näet yöttömän yön pohjoisen meren yllä.  Kiertele saarelta toiselle tai nauti alati muuttuvasta maisemasta vuonon ympäristössä.  

Varaa sivuiltamme majoitus Lyngenvuonolla ja Pohjois-Norjan parhaat aktiviteetit. Omatoimiretkelle Pohjois-Norjaan löydät sivustolta kaikki tarpeelliset Lyngenfjordin retkeilyoppaat loman suunnitteluun. 

Alla löydät tärkeimmät vinkkimme lomailuun Lyngenfjordilla suomeksi sekä linkit englanninkieliselle sivullemme. Olemme pahoillamme, että toistaiseksi emme pysty päivittämään koko sivustoa suomeksi! 

Teemareitit Lyngenfjordin seudulla

Olemme rakentaneet valmiita reittiehdotuksia Lyngenfjordin seudulle Pohjois-Norjan lomaasi varten. Kierrä kauneimmat valokuvauskohteet tai vietä saaristolomaa, maistele parhaimmat paikalliset herkut tai suunnittele loma ilman autoa.