Swimmers going to water
©Frida Xiang Photography

Pohjois-Norjassa iloitaan suomalaismatkailijoista

LEHDISTÖTIEDOTE: POHJOIS-NORJASSA ILOITAAN SUOMALAISTEN MATKAILIJOIDEN MÄÄRÄSTÄ
Julkaisuvapaa

11.8.2020

 

Pohjois-Norjassa on tänä kesänä käynyt aikaisempaa enemmän suomalaisia matkailijoita. Covid-19 rajoitukset ovat lisänneet matkailua lähialueille ja moni suomalainen on löytänyt Pohjois-Norjan rannikolta unohtumattomia kokemuksia. Moni on lähtenyt autoilemaan Pohjois-Norjaan nyt ensimmäistä kertaa ja palautteen mukaan ihastunut alueeseen. Camping ja caravanalueet, perineinten mökkimajoitus mutta myös erilaiset luksusmajoitukset hienoilla näköaloilla ovat täyttyneet läpi kesän lähinnä suomalaisista ja norjalaisista matkailijoista.

Suomalaisten suuri määrä on huomattu yrityksissä, ja moni on pyrkinyt lisäämään myös suomenkielisiä palveluita mahdollisuuksien mukaan.  Alueella saa sekä matkailuneuvontaa, majoitusta ja aktiviteettejä myös suomeksi. Norjassa kuitenkin pärjää hyvin myös englannilla ja jopa ”kouluruotsilla”.

Paikallisten yrittäjien mukaan lukuisat kävijät suunnittelevat paluuta uudelleen jo syksyllä ihailemaan revontulia ja ruskaa, jonka sesonki kestää usein pidempään lauhkealla rannikolla kuin Suomen Lapissa.

Lyngenfjordin ja Senjan alueet sijaitsevat Tromsan ymärillä, vain lyhyen ajomatkan päässä Kilpisjärveltä.  Suosituimpia uutuuskohteita Pohjois-Norjassa ovat Lyngenfjordin alppimaisemat jäätikköineen, Reisan kansallispuiston jokiveneajelu vesiputousten halkomassa jokilaaksossa ja Senjan terävähuippuisten vuorten ympäröimät hiekkarannat.

Kesän 2020 suomalaisten suosikkikohteet Pohjois-Norjassa ovat:


1) Blåisvatnet Lyngenissä on lyhyt ja helpohko päiväretkikohde kirkkaan turkoosin järven rannalle. Järvi on syntynyt jäätikön sulamisvesistä ja on sen vuoksi kauniin turkoosi. Värin aiheuttaa sulamisvesien mukana valuvat mineraalit.

2) Keskiyön aurinko meren yllä hurmaa. Pohjois-Norjan yötön yö kestää yli kaksi kuukautta.

3) Steindalsbreen jäätikköretki on keskivaikea päiväretki, joka soveltuu myös lapsiperheille. Rohkeimmat käyvät oppaan kanssa jäätikön päällä kiipeämässä. Reitin varrella on lukuisin opaskylttejä, joissa kerrotaan jääkauden laaksoon jättämistä jäljistä. Jäätikköä lähestyttäessä on myös merkitty jäätikön reunan paikka viimeisten kymmenien vuosien aikana. Jäätikkö syntyi edellisellä jääkaudella noin 10.000 vuotta sitten ja sulaa nyt kovalla vauhdilla.

4) Gorsabruan rotkosilta Kåfjordissa on kirjaimellisesti päätä huimaava. Kesäisin tämän Pohjois-Euroopan syvimpään rotkoon hypätään benji-hyppyjä sillalta.

5) Senjan hienot vaellusreitit vievät huimapäisimmät korkeille huipuille. Segla on yksi tunnetuimmista kohteista, ja päiväreittejä riittää alueella sekä lapsiperheille että köysikiipeilijöille.


 

Kesän 2020 suomalaisten suosikkiaktiviteetit Pohjois-Norjassa ovat:

1) Kalastus merellä on palkitsevaa. Matkailija voi lähteä oppaan mukaan veneilemään tai pyytää kalaa vuonon rannasta. Merikalastussäännöt matkailijoille ovat muuttumassa vuonna 2021, joten tänä vuonna monet ovat käyneet nauttimassa vapaasta kalastuksesta.

2) Maastopyöräilyreitit Skibotnissa ja Lyngenin Alpeilla houkuttelevat myös suomalaisia pyöräilijöitä. Maastopyöräreittejä on kehitetty yhdessä alueen matkailuyritysten, harrastusryhmien ja kuntien kanssa.


3) Reisan kansallispuiston jokiveneretki vie kävijän keskelle suuria vesiputouksia. Mollisfossen on lähes 300 metriä korkea. Alueella voi myös tutustua suomalaisten siirtolaisten historiaan, joka näkyy yhä esimerkiksi paikannimissä.


4) Melontaretkellä Senjalla on vaikea uskoa olevansa Norjan rannikolla. Turkoosi veden väri syntyy koralliperäisestä hiekkapohjasta.


5) Pohjois-Norjassa on lukuisia lyhyitä patikkareittejä, jotka vievät kävijän toinen toistaan uskomattomampiin maisemiin. Suomalaisille on löytynyt selkeitä suosikkikohteita mutta päiväretkien suosion kasvu on näkynyt koko alueella.

 

Suomalaisten kiinnostus lähialueella matkailuun näkyy jo nyt varauksissa syyskaudelle. Revontulet ja ruskavaellukset vuonojen maisemissa kiinnostavat ja Pohjois-Norjassa odotetaankin nyt ennätysvilkasta syyskautta. Revontulikausi alkaa syyskuun puolessa välissä, jolloin ensimmäiset valokuvaajat saapuvat ihailemaan ilmiötä vuorten ja meren yllä. Ruska on Pohjois-Norjassa parhaimmillaan syys-lokakuun vaihteessa ja jatkuu usein pidempään kuin Suomen Lapissa.

 

Syksyn aktiviteetteja Pohjois-Norjassa:

  1. Kalastuskausi jatkuu
  2. Päiväretket vuorilla patikoiden ja maastopyörillä
  3. Vaellukset kansallispuistoissa
  4. Revontulibongaus
  5. Valassafarit alkavat loka-marraskuulla

Kuvia artikkeleihin voi pyytää meiltä sähköpostilla. 

Lisätietoja ja juttuvinkkejä Pohjois-Norjan matkailukohteista:   
Elina Hutton, Visit Lyngenfjord, Lyngenfjord 2.0 hankepäällikkö
elina@visit-lyngenfjord.com
+358 40 191 6818  
www.visit-lyngenfjord.com

 
 


Press contact:

Georg Sichelschmidt
Reiselivssjef - Director of Tourism
georg@visit-lyngenfjord.com
+47 454 65 898

Visit Lyngenfjord is a travel company operating in Northern Norway in the popular Lyngen region. We represent accommodation places, activities and places to eat. We offer online booking of accommodation, activities and complete packages.. You find all the necessary information about our region on our webpage.